Yoğunlaştırılmış Çikolata Parçacıklı Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftayı Tarifler.net.tr Kurabiye Haftası ilan ettim 🙂 3 farklı kurabiye tarifi yapıp sizlerle paylaşmaya niyetliyim. Bu aralar blog servisimizden bir iki tarife bakıyordum hatta bugün gidip badem unu bile aldım 🙂

İlk tarifime “Dikkat yoğun çikolata içerir!” Bir uyarı ile başlamayı uygun buluyorum çünkü içinde toplam 425 gram çikolata var! Tarifin başından sonuna kadar mutfağınız mis gibi çikolata kokacak, hatta evdekiler bile sizi diğer odalardan koklayarak takip edecek 🙂

Bu tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Birincisi kullanacağınız çikolata çok miktarda yağ içerdiği için en uygunu kuvertür çikolata kullanmaktır. Kuvertür çikolatayı pastanelerde, internette ve bazı süpermarketlerde bulabilirsiniz.

Diğer bir nokta ise kurabiye hamurunun kıvamı ki bu hamur kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvama sahip. Bu yüzden sadece moonshine sıvı olduğu için içine un eklemeyin.

Kurabiyeleri mutlaka 5-7 cm aralıklarla tepsiye yerleştirin, pişerken yayılıp şiştikleri için birbirine yapışma ihtimalleri vardır. En güzeli 2 tepside pişirmek, her tepside 9 adet olması yeterli.

Son olarak, kurabiyeleri belirtilen süreden daha uzun süre pişirmeyin, çıktıklarında hala yumuşaktırlar. Daha uzun süre saklarsanız, yanma olasılığı daha yüksektir.

Aşk…

Yoğun çikolata parçacıklı kurabiye için malzemeler

    225 gr iri kıyılmış bitter çikolata 4 yemek kaşığı tereyağı 2/3 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2 büyük yumurta 3/4 su bardağı esmer şeker 1 çay kaşığı vanilya 200 gram bitter çikolata parçaları

Çikolatalı yoğunlaştırılmış kek tarifi nasıl yapılır?

Fırını 180 derecede önceden ısıtın. 225 gr çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve karıştırın. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Yumurta, esmer şeker ve vanilyayı yüksek devirde şeker eriyene kadar çırpın. Makinenin hızını düşürüp eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak damla çikolataları karışıma ekleyin. Kek karışımı kıvamındaki hamurumuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir yemek kaşığı yardımıyla alıyoruz. (Kurabiyeler yayılıp kabarıyor bu yüzden 5-7 cm boşluk bırakmanıza gerek yok yoksa birbirine yapışacaktır.) 14-15 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından alın. 10 dakika tepside dinlenen kurabiyeleri tel kafesin üzerine aktarın ve soğumasını bekleyin. Tamamen soğuduktan sonra kağıttan çıkarın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın