Yoğurt – En Sevdiğim Yemek

Yoğurtlu Börek İçin,

Yoğurt, su, yağ, yumurta akı, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.

Üzerine tuz ve un serpilir ve un ele yapışmayan kulak gibi yumuşak bir şekilde bastırılır.

10 dk. Üzeri örtülünceye kadar yoğrulduğunda ılık bir yerde 1-1 maya ile kaplanır. 5 saate kadar kontrol edilir.

Bu sırada maydanoz ince ince kıyılır ve peynire eklenir.

Daha sonra yumurta sarısı ve çörek otu ile yıkayıp 180° fırında pişirin.

Çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin.

Yoğurtlu çörek hazır.

Afiyet olsun.

📌📌📌 Yoğurtlu kek nasıl yapılır:

Pamuk gibi unlar için tepsi mayası ile yoğun yoğurma gereklidir.

Mayayı önceden pişirdiğimde önce mayayı eritip ekledim. Ekmeğim istediğim gibi olmadı, şimdi sıvı ekleyip mayayı ekliyorum, bekletmeden hemen un ekliyorum ve böreğim çok güzel oluyor!

Belki yardımcı olabilir diye paylaşmak istedim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın