Bu hafta hızlı başladı ve benim için önemli bir toplantıya ev sahipliği yapan Pazartesi yeni gelişmelerle dolu geçti. Diyet yapan okuyucularımın da çok seveceğini düşünüyorum, okudukça paylaşacağım…
Öncelikli ikramımız olan yemek kısmına geçelim,
Bütün yaz yorulmadan kızartabilirim. Yoğurtlu veya domates soslu her türlü tavada kızartma, taçtaki mücevherdir. O kadar ki yoğurt sosuna biraz sarımsak eklersek sofrada başka yemek olmasa da güzel olur diye düşünüyorum. Özellikle bir gece buzdolabında bekletilirse vay be…
Unutmayın, biraz salata ve biraz pilav ile kendi akşam yemeği menünüzü kolayca oluşturabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
yoğurt tarifi malzemeleri
- 3 adet kabak 3 adet patlıcan 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) Tuz
Sosu hazırlamak için:
- 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak
Yoğurtlu kızartma tarifi nasıl yapılır?
Kabak saplarını kesin, iyice yıkayın ve ardından küp şeker şeklinde doğrayın. Çeşitli patlıcanları soyun ve kabakla aynı boyutta kesin. Yağı bir tavaya koyun ve ısıtın, önce kabağı kızartın ve ardından bir süzgeç ve peçete serili bir tabaktan yağı alın. Sıralanmış patlıcanları da aynı şekilde kızartıp tabağa alın. Sarımsağı yoğurda rendeleyin, biraz tuz ekleyin ve karıştırın. Yoğurtlu sosu patateslerin üzerine gezdirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]