Her bölgenin kendine has bir kültürü vardır. Niğde.
Sonbahar ayları geldiğinde hemen hemen her evin kapısının önüne soba konulur, salça, konserve ve tarhana her yerde tüttürülür. Şimdi gelelim bu güzel tarhananın yapılışına:
Niğde Tarhana ve Yoğurt yapmak için pişirme yüzeyi ılık su ile yıkanır ve nemlendirilir. Ertesi gün temiz su çıkana kadar yıkanır.
Daha sonra derin bir tencereye alınır, yoğurt su ve sütle karıştırılır, ilave edilir ve ocağın altı açılır.
Düşük ateşte sürekli çalkalanırlar ve olmadığında beş dakika kaynatılırlar.
İster kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın, ister kavanozlarda yapılır, isterseniz de dilerseniz tarhana soğuyunca ince yuvarlak bir şekil verilir ve ince bir bez üzerine serilerek güneşte kurutulur.
O kadar lezzetli ki tarifi mutlaka denemelisiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]