medyauzmani.com

Yoğurt ve mayonezli kırmızı lahana salatası tarifi

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Diyet yapanların özellikle gözdesi olan düşük kalorili kırmızı lahana tüketmek için sayısız sebep var. Turpgillerin en güzel sebzelerinden biri olan kırmızı lahana, C ve K vitaminlerini içerir. İçerdiği vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve dikkat dağınıklığını azaltır. Harika rengiyle sofraları şenlendiren kırmızı lahana ile çeşitli salata tarifleri hazırlanabilir. Bugün hem salata hem de meze olan yoğurtlu mayonezli kırmızı lahana salatası hazırlayacağız. Yapımı kolay, lezzetli ve iştah açıcı bu salatayı deneyeceklere afiyet olsun.

Dersler

  • Yarım orta boy kırmızı lahana
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı konserve haşlanmış mısır
  • 5-6 adet salatalık turşusu turşusu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • tuz
  • Süslemek için dereotu veya maydanoz

Yoğurt ve mayonezli kırmızı lahana salatası tarifi

1. Lahanayı yıkayıp fazla suyunu süzün.

2. Bir bıçakla ince doğrayın. Bıçakla dilimlemek yerine rendenin iri tarafıyla rendeleyebilirsiniz.

3. Doğranmış lahanayı geniş bir karıştırma kabına alın. Limon suyu, sirke ve tuzu üzerine dökün.

4. Tazeliğini kaybedip yumuşayana kadar iyice ovun.

5. Sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.

6. Mayonezi yoğurda ekleyin ve salata sosu yapmak için iyice karıştırın.

7. Salatalık turşusu kesin.

8. Lahanaya doğranmış turşu ve haşlanmış mısır ekleyin.

9. Pansuman ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

10. Salatayı servis tabağına alın.

11. Arzuya göre maydanoz veya dereotu ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın