Merhaba sevgili arkadaşım,
Buzdolabı temizliği dışında en pratik tariflerden biri olmaya aday bir salatam var. Geçmeye başlayan brokoli, kahvaltıdan arta kalan havuçlar ve kasenin kenarında kalan son yoğurt bir araya gelerek doyurucu olduğu kadar lezzetli bir lezzet ortaya çıkardı. Buğday, fasulye ve nohut, dondurucunuzun üç silahşörleridir. Kaynatın, süzün ve saklayın. Yemeğe lezzet ve tokluk katar.
Yoğurdu ve brokoliyi birlikte severdim ama buğdayın yanına çok yakışıyorlardı. Bu tarifi yılbaşı sofranız için kaydetmeyi unutmayın.
Alternatif tarifler en kısa sürede sizlerle olacak.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yoğurt, buğday ve brokoli salatası tarifi için malzemeler
- 300 gr brokoli 1 orta boy havuç 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 tepeleme su bardağı yoğurt Ceviz Nar taneleri Tuz Sarımsak
Yoğurtlu buğday ve brokoli salatası nasıl yapılır?
Suyu kaynatın ve üzerine tuz ekleyin. Brokoli ve havucu ekleyip brokoliler yumuşayana kadar haşlayın. Süzülen brokoliyi ince ince doğrayın ve soğutun. Havuçları da küçük küçük doğrayın. Brokoli, havuç, buğday çimi ve yoğurdu bir karıştırma kabına alın. Sarımsak ve tuzu karıştırın. Ayakları dövülmüş ceviz ve nar taneleri ile süslenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]