Merhaba sevgili arkadaşım,
Yazın sonlarına doğru tezgahımdan çok beğendiğim bir sürü enginarı alıp dondurdum. Baktım bu dondurucudaki enginar zeytinyağı ya da tavuk dolması deyince bitmiyor. Bu yüzden farklı bir şey denemeye karar verdim.
Ev yapımı süzme yoğurt, buzdolabından yeni çıkardığım enginarla birleşince ortaya nefis bir tat çıktı. Yapması da çok kolay ve enginarların çözülmesini beklemem gerekmiyor. Onu donmuş halde çantasından çıkardı ve doğruca hava kilidine getirdi.
Sıcak suyu ekleyin ve düdüklü tencereyi kapatın. İlk buhar çıktıktan sonra 7 dakika kaynatın. Ben biraz sevdiğim için 7 dakika kaynatmanız yeterli, daha yumuşak isterseniz 10 dakika. Unutmayın ben enginarları donmuş olarak koyduğum için tazeliğine göre süre değişebilir. İsteğe göre haşlayıp püre salata da yapabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Yoğurtlu ve enginarlı salata tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt 2 kase enginar 1 büyük diş sarımsak 1 tutam dereotu tuzu
Servis için:
- zeytinyağı kırmızı toz biber
Yoğurtlu ve enginarlı salata tarifi nasıl yapılır?
Enginarları (donmuş enginarları) ilk buharı çıktıktan sonra düdüklü tencerede 7 dakika haşlayın. Altını kapatın ve tüm buharı çıktıktan sonra süzün ve istediğiniz büyüklükte kesin. Derin bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz, doğranmış enginar ve doğranmış dereotu karıştırın. Malzemeler tamamen karışınca servis tabağına alın. Servis için zeytinyağını ve toz kırmızıbiberi bir sos tavasında kızdırın. Hazırladığınız yağı salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]