Yoğurtlu Havuç Tarator (Meze) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar

Bugün size garnitür veya salata olabilecek bir tarif vereceğim. Havuç Tarator ve Yoğurt. O halde işleme geçelim 👍

Öncelikle havuçları güzelce yıkayıp kurulayalım ve büyük bir rende ile ovalayalım.

1 diş yeşil sarımsağı soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Tavaya zeytinyağını ekleyin ve yağı ısıtın. Bitkisel yağ da kullanabilirsiniz, ancak zeytinyağı ile daha lezzetli olur.

Sarımsakları ekleyip birkaç kez çevirelim.

Ardından rendelenmiş havuçları koyun ve havuçlar suyunu bırakıp tekrar eminceye kadar pişirin. Havuç karışımını başka bir kaba alın. Sakin olalım. Soğuk değilse yoğurda eklediğinizde yoğurt kesilebilir.

Bu arada yoğurdu güzelce çırpın. Dilerseniz ezilmiş yoğurt da kullanabilirsiniz.

Dondurulmuş havuç karışımını yoğurda ekleyip iyice karıştıralım, tuzunu ekleyip servis tabağına alalım.

Kuru nane ekleyip servis yapın. Dilerseniz iri kıyılmış ceviz de ekleyebilirsiniz.

Yemeklerinizin yanında soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Havuçlu Yoğurtlu Tarator servise hazır.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın