Yoğurtlu kabak meze

Yoğurtlu kabak meze tarifi için malzemeler

  • 2-3 kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 Toplam Kitaplar 1
  • 1 büyük kase yoğurt
  • tuz

yukarı;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • acı biber
Yoğurt ve kabak mezeleri nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle kabakları rendeleyin, suyunu sıkın ve tencereye alın.
  2. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve 5 dakika kızartın, ardından ocaktan alın.
  3. Erişteleri ayrı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra soğumaya bırakın.
  4. Kabak, erişte, mısır ve ince kıyılmış dereotu bir karıştırma kabına alınıp karıştırılır.
  5. Sarımsaklı yoğurdu ilave edip tuzunu ilave edip servis tabağına alın.
  6. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ve acı biberi eritip koyun, deneyenlere afiyet olsun. ✨😊.

Resimli yoğurtlu kabak meze tarifi

“Yoğurtlu Kabak Mezzası” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın