İlk patatesleri küp şeklinde doğrayıp suya koyalım ve bekletelim.
Etiniz çiğ ise küp şeklinde doğrayın ve kaynar suda 20 dakika kadar haşlayın. Dikkatli olun herkesin tenceresi farklı pişebilir, siz tencerenize göre değiştirebilirsiniz. Etler pişince yemeği normal tencereye alıp patatesleri koyup beş dakika pişirelim.
Pişmiş bezelyeleri de ilave edip 5 dakika daha pişirip yoğurt ve yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpalım.
Tenceredeki yemeğin suyunu yoğurda ekleyelim, hızlıca karıştıralım, aynısını yapalım.
Ardından yoğurdu tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Beş dakika pişirdikten sonra tuzunu ilave edin. Kapatalım. Fark etme; Benim etim ve tavuğum zaten piştiği için tavuğu ve eti biraz sıcak suda haşladıktan sonra patatesleri ekledim gerisini tarifteki gibi yaptım.
Biraz naneyi sıvı yağda kavuralım ve üzerine dökelim. Ben hem nane hem de kırmızı biber közledim çok lezzetli oldu.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]