Yoğurtlu patlıcan ruloları

Yoğurtlu patlıcan sarma malzemeleri

  • 4 patlıcan
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

yoğurt sosu için.

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • bir tutam karabiber

Domit’in Sosu

  • 1 domates kabuğu
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • bir tutam tuz

Patlıcanlı rulo tarifi yoğurt nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patlıcanı uzunlamasına ince ince doğrayın.
  2. Kırmızı biber ve yağı karıştırıp közde dizdiğiniz patlıcan dilimlerinin üzerine yayın. Cihazda 2 ila 4 dakika pişirilir.
  3. Her şey bitene kadar aynı şekilde devam eder.
  4. Bir kaseye yoğurt, mayonez, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
  5. Soğuyan patlıcanın üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt sosu koyun ve sarın.
  6. Sıvı yağ suyunu çekene kadar domatesleri tavada pişirelim.
  7. Tuz atıp servis tabağının dibine yayalım.
  8. Patlıcanlı rulolarımızı koyalım. Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

Yoğurtlu patlıcanlı börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Patlıcan
  • Sarma
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yoğurtlu

sonraki haber:

javordağı salatası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın