Yoğurtlu şehriye çorbası

Sütlü Erişte Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı erişte
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tavuk suyu
  • 6.5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuzu silin

yukarı;

  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane

Erişteli yoğurt çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tencereye sıvı yağı ve şehriyeyi koyup kavurun. Rengi dönünce 3 su bardağı suyu ilave edin.
  2. Bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın ve 3,5 su bardağı su ekleyin. Tencereye koyduğumuz su çok ısınmadan ılıkken yoğurtlu karışıma 2 yemek kaşığı ilave edip dağılmaması için sürekli karıştırın.
  3. Ardından yoğurtlu karışımı tencereye ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Et suyunu ekleyelim. Kaynattıktan sonra kısık ateşte 5 dakika pişirin ve altını kapatın.
  4. Tavaya ince kıyılmış sarımsağı ve yağı alalım, rengi dönünce naneyi ilave edelim, bir dakika sonra ocaktan alalım.
  5. Çorba tuzunu ekleyip yağın üzerine serpelim. Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

Yoğurtlu şehriye çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • kek tarifleri
  • Tel şehriye
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • telefon
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yoğurt

sonraki haber:

Favoriniz olacak patates çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın