Yoğurtlu Semizotu Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Merhabalar, çorba havalar sıcak olduğu için pek popüler olmasa da paylaşacağım bu lezzetli çorbayı çok fazla ısıtmadan yiyebilirsiniz.

Yoğurt Soslu Semizotu Çorbası tarifi için öncelikle semizotu güzelce yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyip küçük küçük doğrayalım.

Soğanı yemeklik olarak doğrayalım.

Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdıralım ve içine soğanları alalım. Çabuk pembeleşinceye kadar koyalım ve semizotu koyalım.

Semizotu birkaç dakika kavuralım ve üzerine pişen pirinç ve bezelyeleri alalım.

Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz. Üzerine suyumuzu koyup kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.

Sosunu hazırlayalım, yoğurdu, yumurta sarısını ve unu derin bir kaba alalım. Pürüzsüz olana kadar karıştıralım.

Pişen çorbadan iki üç kaşık alıp baharatların üzerine döküp karıştırarak ısıtalım.

Çorbayı yavaş yavaş dökelim ve hızlıca karıştıralım ve bir süre daha kısık ateşte kaynatalım ve ocağı kapatalım.

Son olarak tuzu da ekleyip karıştıralım. Semizotu Çorbasını Ilık veya Ilık Yoğurt ile servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Yemek yemeyi seviyorum ❤

Baharatlı çorbada kesilmemek için dikkat edilmesi gerekenler

Sıcak baharatlarda sos donduğu için baharatların da ısıtılması gerekir.

Bu nedenle çorbayı suya alarak yapılmalıdır.

Tuz yoğurt sosunu hemen kestiği için piştikten sonra dökülmesi gerekiyor.😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın