Tantuni Ve Yoğurt Tarifi, Evde Tantuni Kebabı Ve Yoğurt Nasıl Yapılır?
Dana eti ince jülyen şeritler halinde kesin.
Daha sonra derin bir tencereye alıp etin üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon ve tuz ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Etin pişme durumuna göre su ilave edebilirsiniz. Pişmiş etten kalan suyu boşaltın.
Domatesleri ve soğanları ince jülyen şeklinde doğrayın. Soğanı kıyılmış maydanoz ve biraz daha sumakla karıştırın.
Önce bir tavaya sıvı yağımızı koyup kızdırıyoruz. Etimizi çok fazla ısıtmayacak bir tencereye alıp orta ateşte yağ ile 1-1.5 dakika pişirelim. hadi kurulayalım.
Ardından kırmızı toz biberimizi koyup hızlı bir şekilde 1 dakika biberle devam edin. hadi kurulayalım. Önemli olan etimizin sert olmaması.
Ardından suyumuzu ekleyelim. Suyumuz, hayvanın altını kaplayacak şekilde olabilir.
Öğütülmüş biber, etli sosun suyunu iyice çekmesini sağlayacak ve bu şekilde etimiz yumuşacık olacaktır. 1.5-2 dk. Etimizi bu şekilde pişiriyoruz.
Lavaşın malzemelerini bir karıştırma kabına alıp güzelce yoğurup bir saat mayalanmaya bırakalım. 1 saatin sonunda 10 eşit bezeye bölelim ve hafif un ile açalım. Orada burada pişirelim. Çatıda kullanacağımız lavaşın üzerini kapatıp lavaşımızı kullanacağımız lavaş sosuyla ısıtabiliriz.
Eti lavaşımızın üzerine yayalım, ardından soğan ve domatesleri ve sumakları koyalım. Üzerine tuz ve kimyon serpin. Kestikten sonra altına yoğurt ve karabiber serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]