Merhaba arkadaşlar turp çok faydalı bir besindir. Bu tarifi denediniz mi bilmiyorum ama çok lezzetli. İster kırmızı turp, ister kara turp, faydaları saymakla bitmez. Çoğu zaman limonları sıkar ve dilimler halinde veya rendelenmiş olarak yeriz. Zeytinyağlı ve limonlu salata olarak yiyoruz ama yoğurt benim favorim. Yoğurt turptaki acı tadı azalttığı için kaşık kaşık yiyebilirsiniz. denemenizi tavsiye ederim 🙂
Yoğurtlu Turp Salatası tarifi için önce orta boy bir turp alalım, kabuğunu soyup güzelce yıkayalım.
Bir rende alıp kalın tarafına güzelce yerleştirelim. Dilerseniz ince tarafı ile silebilirsiniz. Ardından rendelenmiş turpların üzerine seçtiğimiz maydanozu ince ince serpelim ve üzerine turp ilave edelim.
Aynı şekilde sarımsağı da soyup yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozla birlikte alalım. Yoğurdu da ekleyip tuzu da ekleyip güzelce karıştıralım.
Servis tabağına alıp kuru nane ile süsleyip servis yapalım.
Turp Salatası ve Yoğurt hazır.
Turp salatamızın püf noktaları: Salata için beyaz turp kullandım. Evde böyleydi ama beyaz, kırmızı, pembe ya da siyah fark etmez. Her türlü turp ile yapılabilir. Süzme yoğurdu salatalarda ve yoğurtta çok severim. Sade yoğurtlar genellikle çok fazla su içerir. Ancak yoğurdunuz koyu ise sade yoğurtla da yapılabilir. Ben yoğurdu yumuşatmak için sade yoğurt veya biraz su eklemeyi severim. İsterseniz sade yoğurdu süzüp kullanabilirsiniz. Sarımsak sevenler 1 diş ezilmiş sarımsak kullanabilir.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]