Yozgat (Saya) Çöreği Tarifi, Yozgat (Saya) Çöreği Nasıl Yapılır?
Çay masasına ya da kahvaltıya koyabileceğiniz lezzetli bir çörek yapıyoruz.
Zor görünebilir, ancak adımları ve ipuçlarını izlerseniz kolaydır.
İlk olarak sütü, yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu ekleyip elimizle karıştırarak azar azar un ilave ederek çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun üzerini örtüp 20-25 dakika bekletin.
Kalan hamuru 8 eşit parçaya bölüp elimizle yoğuruyoruz.
Hamuru açarken tütsünün bir kısmını kapatıp kurumasını önlüyoruz.
Margarini eritip sıvı yağı ekleyin.
Bezelerden birini alıp oklava veya oklava yardımıyla açıyoruz, nasıl açabiliyorsak o kadar iyi.
Çıkardığımız hamurun üzerine üç defa sıvı yağ sürüyoruz.
4. yufkayı koyup elimizle biraz kontrol ediyoruz.
Üzerine tekrar sıvı yağ sürüyoruz ve uçtan başlayarak hamuru rulo şeklinde sarıyoruz.
Elimizde uzun bir hamur olacak hamuru çevirip çiçek şekli veriyoruz.
Bir tabağa alıp üzerini kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.
1 saat sonra hamuru tezgaha alıp elimizle bastırarak hamurun daha büyük olmasını sağlıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aktarın.
Bir yumurtanın sarısını koyup üzerine çatalla çizikler atıyoruz.
Önceden ısıtılmış 220 C fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Başka bir hamur açıp yumurta sarısını koyup fırına veriyoruz.
Gruplara ayrılan Yozgat topuzumuz hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]