Merhaba sevgili arkadaşım,
Eskiden beri kalem böreği gibi börekler yaparken sağlı sollu lapa lapalar yapardım, çünkü çıtır çıtır börek ya da cips yapmayı sevmem aslında.
Filo yaprakları kullanılarak birçok tarif yapılabilir. Sizlerle en basit ve zahmetsiz haliyle paylaşıyorum ama dilerseniz bu parçaları tıpkı külahta olduğu gibi yuvarlayıp hazırlayıp alternatif tariflerde ve çorbalarda çıtır olarak kullanmak mümkün. Bakmayın bu dediğime biraz zeytinyağı, baharatlar ve salça koyarak fırında kızartılmış yufka cipsi hazırlayabilirsiniz.
Hatta kitabımda paylaştığım bir lavaş cipsi tarifim var ve en kısa zamanda burada paylaşacağım 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Yufka Cipsi Tarifi Malzemeler (Çıtır, Çıtır, Çıtır)
- kızartma yağı
Yufka cips (çıtır çıtır çıtır çıtır) tarifi ile nasıl yapılır?
Artan yufkaları dilediğiniz gibi doğrayın veya yuvarlayın. Yağı ısıtın ve yufka dilimlerini veya lahanayı istediğiniz gibi kızarana kadar kızartın. Yufkayı havlu serdiğiniz tabağa alın. Yağ ile kapladığınız yufkaları servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]