Yufkadan Kolay Mantı nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk böreği, mantı, pratik, yemek tarifi, yufka, et yemekleri
Çıkış tarihi: 01-30-2008
4 5 5 1
Mantıyı seven ama vaktim yok diyenler için çok kolay ve pratik bir tarif….
İçerik Tablosu
Kolay yufka mantı tarifi için malzemeler
- 4 adet hamur, 350 gr. dana kıyma, 2 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, ½ su bardağı sıvı yağ
Sosu hazırlamak için:
- 1 litre et suyu, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 500 gr. yoğurt, 3-4 diş sarımsak, tuz
Yufkadan kolay mantı tarifi nasıl yapılır?
Dolguyu hazırlamak için:
Bir kapta kıyma, soğan kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın. Tüm yufkaları üst üste koyun ve ortadan ikiye kesin. Yarım yuvarlak yufkanın üstünü yağlayın, geniş kenarına iç harcı koyup pankek hamuru gibi ortasına kadar yuvarlayın ve orta boy ızgara veya tavaya dizin. Fırında veya orta ateşte üst ve alt altın kahverengi olana kadar pişirin. Fırından yeni çıkmış tepsiye sıcak suyu dökün. 10 dakika boyunca yayın. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurdu, cezve veya tavada salça ve biber sosunu hazırlayın. Mantıyı sosla birlikte tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile sıcak olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]