medyauzmani.com

Yufkayla Midye Börek (Ayrıntılar)

İlk önce 9 yufka kullandım ve 36 turta elde ettim. Dilediğiniz parça sayısına göre yufka miktarını ayarlayabilir, iç harcınızı buna göre arttırıp azaltabilirsiniz. ! Yufka hamurundan 4 adet hamur açılır.

Yufkayla Midye Börek tarifine patatesli midyemizi hazırlayarak başlıyoruz. Çünkü onları kullanmadan önce soğumaları gerekiyor. Bu nedenle soğanlarımızı (soğan kullandığımızda içi daha lezzetli oluyor) soyup doğrayıp robotta öğütüyoruz.

Çiğ patateslerimizi kullanacağız, yapacağımız şey soyup dövüp suyunu sıkmak.

Bir tavaya zeytinyağını koyuyoruz, yemeklik doğranmış soğanları biraz göründüğünde bir kaşık dolusu biber, tuz, karabiber, kimyon, karabiber ekleyip karıştırıyoruz. 10 dakika pişiriyoruz.Bu arada patatesler tam pişmediği için fırında pişmeye devam edecek, altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.

Yufkamızı üst üste koyup kombin şeklinde yani dörde bölüyoruz. Bir tanesini alıp içindekileri karıştırıyoruz ve fırça yardımıyla kullanıyoruz. Direkt kısımdan başlayarak parmağımızla küçültüyoruz. Sağda ve solda kalan iki kulağı kapatıyoruz.

Patates çamurumuzdan bir yemek kaşığı koyup börek gibi sarıyoruz. Ters çevirdiğimizde midye şeklini aldığını görüyoruz.

Her birine aynı yöntemi uyguluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Yukarıdaki malzemeleri çırpın ve fırça yardımıyla her birinin üzerine sürün.

170 derecede üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık yarım saat pişirin.

Midye Börek ve Yufka servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın