Çok Kolay Bir Yüksük Çorbası Tarifi için,
Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
Dolap rendenin en güzel yeridir ve tencereye konur.
Not: Dilerseniz domatesin kabuklarını soyup robottan geçirebilirsiniz, benim işime geldiği gibi yapıyorum tabii ki tercih sizin.
Tencerenin altını orta ateşte açıp domatesler suyunu çok çekinceye kadar pişirelim.
Bu arada sarımsak rendesini ve küçük bir rendeyi hazırlayalım. İsterseniz onu da kırabilirsiniz.
Domatesler suyunu çekince sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Ardından su karışımını ocağa koyun. Suyunu tavuk suyu veya et suyu olarak kullanabileceğiniz gibi yarısını veya sıcak su ve 1 bulyon kullanabilirsiniz.
Su kaynamaya başlayınca raviolileri dökelim ve karıştırarak pişirelim.
Mantı yumuşamaya başlayana kadar ara ara karıştıralım ve kontrolde tutalım.
Mantı yumuşayınca bezelyeleri ekleyip karıştırın.
Ben zaten pişirdim 1 bardak su gibi hazırlayıp çok soğuk suya attım size de tavsiye ederim. Bu sayede her yemek kolayca hazırlanır.
Mantı yumuşayıp piştiğinde tuz, ekşi ve nane ekleyip karıştırıp sosu bir kez daha kaynatıp ocaktan alabiliriz.
Suyu az ise (her mantı farklı su emme oranına sahip olabilir) kıvamını bozmamak için çorbaya sıcak su ekleyebilirsiniz.
Bu yüzden çorbayı ocaktan almadan son kez tuz, nane ve ekşi ilave etmek çorbanın tadı için önemli bir husustur.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]