Merhaba sevgili arkadaşım,
Günümüzde pek çok kişi şekersiz ve unsuz tarifleri soruyor. Elimde hazır olgun muzlar varken puanlayıp seveceğinizi düşündüğüm bu tarifi paylaşmak istedim. Ben rafine şeker de kullanmadım. Muzu çok tatlı olanlar dilerlerse hurma posası kullanabilirler veya 3-4 hurmayı doğrayıp direkt hamura ekleyebilirler.
Lezzetini arttırmak isterseniz biraz tarçın ekleyebilirsiniz.
Denediğiniz tarifleri benimle @Mutfaksirlari Instagram hesabımda paylaşırsanız, hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kakaolu bisküvi tarifi için malzemeler, muz ve yulaf
- 2 su bardağı yulaf ezmesi (yulaf ezmesini robotta yapabilirsiniz) 1 su bardağı olgun muz (çatalla ezilmiş) 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi 3 yemek kaşığı çiğ kakao 2 yemek kaşığı hurma özü
Yulaf Ezmeli Muzlu Kakaolu Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
Yulaf ezmesini robottan geçirin ve 2 su bardağı yulaf ezmesi elde edin. Robottaki yulafların üzerine muz, kakao, fıstık ezmesi ve hurma posasını ekleyerek robotu yeniden çalıştırın. Hazırladığınız karışımı robottan alıp elinizi biraz ıslatın ve hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Arzu edilirse üzerine 1 badem bastırılır. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]