Merhaba sevgili arkadaşım,
Çok yoğun bir haftanın sonuna geldik. O kadar ki çarşamba günü bloğu güncelleme şansım olmadı. Hafta sonu zaten okulda derslerle geçti. Çarşamba günü diğer çocuklarımdan biri olan Bi’Team Kitchen’ın bir etkinliği olduğunda ve bu işlerin hazırlıkları en az iki gün sürdüğünde, eve bile çok geç geldim. Unutmadan, geçtiğimiz dört gün içinde Tekirdağ gezisi vardı 🙂
Ayrıldığımız günlerin kısa özetini geçtiğime göre tarifimizin yıldızı yer elmasından bahsedeyim. Yumrulu ve temizlenmesi zor olduğu için ve damağın alışık olmadığı bir kök sebze olduğu için sanırım biraz gözden kaçmış. Aslında elde kalsa da enginarları andıran hafif tatlı bir tada sahiptir. Tabii ki çok dayanıklıdır. Yani buzdolabına koyduğunuzda 15-20 gün sonra bulabilirsiniz.
Özellikle bağırsaklar için faydalı olan bu kök sebze, içerdiği lif sayesinde sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Kan şekerini dengeleyici özelliği ile şeker sorunu olanlara sıklıkla tavsiye edilir.
Özellikle Kudüs enginar çorbasını ve Kudüs enginarını seviyorum. Cipsler normal bir şekilde tüketilebileceği için taze patateslerden yapılıyorsa çorbaya servis edilirken eklenebilir ve çıtır çıtır lezzetler elde etmenizi sağlar.
Tarifin video açıklaması:
Dilerseniz patatesleri 1-2 saat suda bekletip, fırçalayıp, kumunu temizleyip, dilimleyip, kabuklu halde kızartabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Patates Cipsi Tarifi Malzemeler
- 500 gram yer elması 1 su bardağı un Yağ Kızartmak için tuz
Yams cips tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri güzelce yıkayıp soyun. Bir mandolin veya dilimleyici kullanarak ince dilimler halinde dilimleyin. Bir havluyla kurulayın ve dilimleri unlayın. Dilimleri bir kevgir veya elekten geçirin ve fazla unu çıkarın. Önceden ısıtılmış derin yağda (kızartma tavası veya fritöz) kızartın. Soğuyunca kağıt havlu üzerine alıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]