Yumurta Sosis (Sosis Nasıl Yapılır)

En sevdiğimiz sosisleri kahvaltıda kendi başımıza yemekten veya yumurta kırmaktan keyif alıyoruz.

Sosis, sığır etine baharat ilave edilerek, kazınarak, bağırsaklardan geçirilerek ve kurutularak elde edilir.

Kayseri’nin bu konuda söyleyecekleri var. Sucuk, Kayseri’nin meşhur yemeklerinden biridir. Bir kez oluşturulur, bölümlere ayrılır ve saklanır:

Daha sonra tavada kendiniz kızartabilir veya yumurta kırarak yiyebilirsiniz. Kıymadan yapılan sosis topları yöresel yemeklerin aynısı. Sucuktaki kıyma miktarı Kayseri’den gelen orijinal bir tarif.

Tüm sosis malzemeleri, kıyma ile birlikte büyük bir karıştırma kabına yerleştirilecektir. Serpin ve yoğurun, baharatları tekrar serpin ve bu işlemi 15-20 dakika bekletin. Pişmiş tüm malzemeler eklenecek ve yaklaşık 1 su bardağı su eklenecektir.

Eller ıslak ve çizik olacak ve dinlenmeye bırakılacaktır. Ama çok ıslanma. Çok sert veya çok yumuşak olmayacak. Portakal rengi dilimler halinde kesip dondurucu poşetlerde saklayabilirsiniz.

Sosisli yumurta yapmak için tarifler de var. Buzdolabından çıkardığınız sosisleri kahvaltıda veya akşam yemeğinde yumurta ile yiyebilirsiniz.

Sosisler eriyince biraz sıvı yağ ile yağladığınız tavaya alın. En önemli şey, yüksek sıcaklıklarda yapmamaktır. Şişeceği için içi pişmeyecektir. Yüksek ateşte karıştırarak kızartıyorsunuz. Boğa da yağını bırakacaktır.

Yumurtaları kırıp istediğiniz yerde pişiriyorsunuz.

Yumurta Sosis İşler hazır.

Afiyet olsun. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın