Yumurtalı Ispanak – En Sevdiğim Yemek

Yumurtalı Ispanak Tarifi için,

Öncelikle ıspanakları yıkayıp ayıklayalım, ardından sıcak suda haşlayalım.

Haşlanan ıspanağı soğuk suda haşlayalım.

Bir tavada zeytinyağında ince doğranmış soğanları kavuralım.

Soğanlar pembeleşince doğranmış ıspanakları ekleyin. Damak zevkinize göre miktarını değiştirebileceğiniz baharatları ekleyip karıştırarak suyunu çekene kadar kavuralım.

Kızartma işlemi bitince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Diğer taraftan 2 yumurtayı biraz daha tuz ekleyerek çırpın.

Başka bir tavaya (eğer büyükse daha uygun olur. Bende olmadığı için yuvarlak kullandım) kızgın yağda çırptığımız yumurtayı üzerine dökün ve yufka kalınlığında pişirin.

İpucu: Bunu toplu olarak yaparsak yumurta hamurunu incecik elde edebiliriz) (Bu arada biraz yağ kullanırsak yumurta tavaya yapışmaz.

Not: Ben dondurucu poşet kullandım, siz de buna benzer bir poşet kullanabilirsiniz.

Kavrulmuş ve soğumuş ıspanakları bir poşetin üzerine yayalım ve elimizle bastırarak düzleyelim.

Yufka şeklinde pişirdiğimiz yumurtayı koyalım (bu yüzden dikdörtgen tava diyorum kenarlarını kesmenize gerek yok)

Bir torba yardımıyla kurabiye yapmaya başlayalım. Ruloyu yapma işlemi bitince istediğiniz büyüklükte kesip direk servis tabağına alalım.

Acı biberi döküp servis edelim.

Diğer et yemeklerinin yanında garnitür olarak veya tek başına meze olarak kullanabilirsiniz.

Yumurtalı Ispanaklı Rulo hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın