Merhaba sevgili arkadaşım,
Her yıl olduğu gibi bu yıl da sizlerle paylaşmak için harika bir ramazan ekmeği hazırladım. Daha önce yaptığım pidelerin aksine bu sefer hamurunda yumurta kullandım. Börek usulü ramazan böreği sevenlerin bayılacağına eminim.
Bu tariften 2 adet orta boy ramazan ekmeği çıkıyor. Ekmek yaparken en önemli şey iyi kabarmasını beklemektir. Yoğurma, fermantasyon, izleme ve yeniden fermentasyon işlemlerini yaparsanız lezzetli pankekler elde edersiniz.
Üstüne yoğurtla çırpılmış yumurta sarısı kullandığınızda, kızartılmamış, kabarık bir kabuk elde edersiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yumurtalı ramazan ekmeği malzemeleri
- 500 gr un 1 paket Pakmaya instant maya 1 çk tuz 1 çk toz şeker 80 gr yoğurt 1 orta boy yumurta 200 ml su (1 su bardağı)
yukarı:
- 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörek otu yoğurdu
Yumurtalı ramazan böreği nasıl yapılır, tarifi?
Un, maya, tuz ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Üzerine yoğurt, su ve yumurtayı ekleyip hamuru ele ve kaseye yapışmayacak şekilde yoğurun. Hamur kıvamına geldikten sonra mutfak masasına alıp 4-5 dakika daha yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 40 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurumuzu ikiye bölelim ve ekmek büyüklüğünde açalım. Çırptığınız yoğurdu yumurta sarısı ile yayın ve parmaklarınızla takip edin. İz bıraktıktan sonra 25-30 dakika tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]