Yumurtasız Börek tarifi için önce soslar iki ayrı kapta hazırlanır.
Daha sonra 1 yaprak yufka rulo haline getirilir ve sos her tarafına yayılır.
Aynı şey 5. hamur yaprağına kadar olur.
5. Yufkanın üzerine sos kullanılmaz.
Hamur önce dörde bölünür sonra tekrar kesilir. Tam 24 parça olana kadar kesilir.
En sona peynir konur, resimdeki gibi rulo yapılır.
Üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
Dış çorba hazırlanır. Erişteler sosa bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Yumurtasız Pasta servise hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]