medyauzmani.com

Yumuşak Donutlar – Benim Tatlı İkramlarım

Yumuşacık Börek Tarifi için,

Hamurumuz için derin bir kapta ılık su, tuz, şeker ve mayayı karıştırıp unumuzu azar azar ekleyip 1/2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamurumuz kabarırken iç çamurumuzu hazırlayalım. Çocuklar patatesi çok sevdiği için patatesle çamur yapmıyorum. Dilediğiniz iç harcı kullanabilir, patateslerimizi saklayıp suyunu sıkabilirsiniz.

Soğanları ve biberleri ince ince doğrayın, patatesleri ekleyin, 2 kaşık yağ ekleyin, baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.

Hamurumuzu yayıp mandalina büyüklüğünde yırtarak beze yapıyoruz.

Bezeleri kasenin büyüklüğüne bölün ve erimiş margarini iki kez üst üste koyup yağı soğumaya bırakın (10 dakika).

Hamurumuzu ikiye alıp elimizle ovalayıp elimizle alabildiğimiz kadar ince bir şekilde silelim, bıçak yardımıyla dörde bölelim, içine çamurdan yayın ve fare şeklinde saralım ve uçtan saralım.

Bütün hamur bu şekilde yapılır ve yağlanmış tepsiye diz üzerine sıvı yağ sürülür ve 200°C’de altın rengi olana kadar pişirilir.

Fırından çıkardığınızda üzerini temiz bir bezle örtüp beş dakika dinlendirin. Hamurunuz yumuşak olsun.

İsteyenler için

En iyi ve..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın