Yumuşak küçük ekmek

Yumuşacık Ekmek Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 dolu yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

yukarı

  • 1 yemek kaşığı un

Yumuşacık mini ekmek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle mayayı ve suyu yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine şekeri ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş ekleyelim unu kontrollü bir şekilde ekleyelim kalitesine göre değişebilir.
  3. Daha sonra ağzını kapatın ve hamurun mayalanması için bir kenarda bırakın.
  4. Biraz un serptiğimiz hamurun havasını alalım.
  5. Daha sonra 8 eşit parçaya ayırıp beze yapıp ortasına çok bastırmadan uçlarını gevşeterek elimizle rulo şeklini verelim.
  6. Üzerini nemli bir bezle örterek mayalandırın.
  7. Ekşi mayaları bıçak yardımı ile keselim ve fırça ile önce suyunu koyalım.
  8. Ardından un serpip bir tencereye su koyun 230 derecedeki fırına verin ve kontrollü pişirin.
  9. Pişen ekmeğin üzerine nemli bir bez örtüp isteğe göre servis edelim.

Resimli yumuşacık mini ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • “ekmek
  • börek tarifi
  • tarifler
  • küçük boy
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • narin

Sonraki haber:

Kolay Tri Ravioli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın