Sünger Pasta Tarifi için Malzemeler
- 1 paket yaş maya veya instant maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1.5 çay kaşığı tuz
- eşit derecede doğru
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
Yumuşacık mayalı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce su, süt ve maya bir kaba alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
- Asılı bir sargıya sarın ve 10 dakika bekletin.
- Daha sonra yumurta ve tuz ekleyerek yağı karıştırın.
- Daha sonra unu ekleyerek hamur haline getirin, hamuru iyice yoğurun, kaseye geri dönün, bir bezle örtün ve mayalanana kadar bir saat bekletin.
- Hamuru tekrar yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bezeleri dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısını koyup tepsiye dizip 180 derece fırında 20 dakika pişirin ben bu ölçülerle 3 tepsi çıkardım ölçü size kalmış. Afiyet olsun.
Resimlerle yumuşak mayalı turta tarifi
Yumusacık Mayalı Börek ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]