yumuşak mayalı turta

Sünger Pasta Tarifi için Malzemeler

  • 1 paket yaş maya veya instant maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • eşit derecede doğru

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
Yumuşacık mayalı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce su, süt ve maya bir kaba alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
  2. Asılı bir sargıya sarın ve 10 dakika bekletin.
  3. Daha sonra yumurta ve tuz ekleyerek yağı karıştırın.
  4. Daha sonra unu ekleyerek hamur haline getirin, hamuru iyice yoğurun, kaseye geri dönün, bir bezle örtün ve mayalanana kadar bir saat bekletin.
  5. Hamuru tekrar yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bezeleri dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
  6. Üzerine yumurta sarısını koyup tepsiye dizip 180 derece fırında 20 dakika pişirin ben bu ölçülerle 3 tepsi çıkardım ölçü size kalmış. 🙂 Afiyet olsun.

Resimlerle yumuşak mayalı turta tarifi

Yumusacık Mayalı Börek ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın