Yumuşak şişirilmiş: peynirli hamur işleri



Cheesecake malzemeleri.

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz şeker
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su

iç harç için gerekli malzemeler;

  • 250 gram peynir
  • 1 demet maydanoz

Peynirli börek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına ılık su, maya ve şekeri ekleyip 2-3 dakika mayanın canlanmasını sağlayalım.
  • Daha sonra sıvı yağı, tuzu, unu ve yumurtaları (yumurta aklarını hamura ekleyip sarılarını bir kaba koyuyoruz) ekleyip iyice yoğuruyoruz. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
  • Maydanozu güzelce yıkayıp ince kıyın. Karıştırma kabına alıp peyniri ekleyip karıştıralım.
  • Mutfak taşını biraz sıvı yağ ile yağlayalım. Daha sonra ellerimizi nazikçe süsleyelim ve hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
  • Parçalara ayırdığımız hamuru avuç içi ile yuvarlayıp beze şekline getirelim.
  • Hamurumuzu mutfak taşının üzerine parmaklarımızla bastırarak beze şekline getirelim.
  • İçine hazırladığımız peynir bulamacından biraz koyalım ve uçlarından toplayalım. Kenarlara sıkıca bastırın.
  • Bunu bütün fasulyelerimizle yapalım.
  • Daha sonra fırın tepsisini yağlayalım, hazırladığımız böreği koyup üzerini örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Sarısından ayırdığımız yumurtayı çırpalım ve hamurun üzerine yayın.
  • 170 derece önceden ısıttığımız fırında 25 dakika pişirelim. (Pişirme süresi fırınımıza göre değişiklik gösterebilir.)
  • Fırından çıkardığımız böreklerimizi sıcak olarak servis edebiliriz. Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın