Cheesecake malzemeleri.
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- Bir paket varsayılan kuru
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
iç harç için gerekli malzemeler;
- 250 gram peynir
- 1 demet maydanoz
Peynirli börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına ılık su, maya ve şekeri ekleyip 2-3 dakika mayanın canlanmasını sağlayalım.
- Daha sonra sıvı yağı, tuzu, unu ve yumurtaları (yumurta aklarını hamura ekleyip sarılarını bir kaba koyuyoruz) ekleyip iyice yoğuruyoruz. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
- Maydanozu güzelce yıkayıp ince kıyın. Karıştırma kabına alıp peyniri ekleyip karıştıralım.
- Mutfak taşını biraz sıvı yağ ile yağlayalım. Daha sonra ellerimizi nazikçe süsleyelim ve hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
- Parçalara ayırdığımız hamuru avuç içi ile yuvarlayıp beze şekline getirelim.
- Hamurumuzu mutfak taşının üzerine parmaklarımızla bastırarak beze şekline getirelim.
- İçine hazırladığımız peynir bulamacından biraz koyalım ve uçlarından toplayalım. Kenarlara sıkıca bastırın.
- Bunu bütün fasulyelerimizle yapalım.
- Daha sonra fırın tepsisini yağlayalım, hazırladığımız böreği koyup üzerini örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Sarısından ayırdığımız yumurtayı çırpalım ve hamurun üzerine yayın.
- 170 derece önceden ısıttığımız fırında 25 dakika pişirelim. (Pişirme süresi fırınımıza göre değişiklik gösterebilir.)
- Fırından çıkardığımız böreklerimizi sıcak olarak servis edebiliriz. Herkesin tadını çıkarın.