yuvarlak ekmek

Yuvarlak Ekmek Tarifi Malzemeler

  • 1 kg
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 40 gram yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • iki bardak su
  • 1 çay kaşığı susam

yukarı:

  • yumurtanın Sarısı

Yuvarlak ekmek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Sütü ocağa alıp ılık olana kadar ısıtalım.
  2. Üzerine şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  3. Ardından unu ekleyin, tuz ve suyu ekleyip hamuru iyice yoğurun.
  4. Bir saat dinlendirin (fermente edin).
  5. Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde tekrar yoğurup yuvarlak şekil verelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece 25-30 dk orta ısılı fırına verin.
  7. Ekmeği fırına verdikten 15 dakika sonra bıçak yardımıyla kenarlarını ortadan hafifçe kesin. Afiyet olsun….

Fotoğraflı yuvarlak ekmek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın