Yuvarlak Ekmek Tarifi Malzemeler
- 1 kg
- 1 yemek kaşığı tuz
- 40 gram yaş maya
- 1 çay kaşığı şeker
- iki bardak su
- 1 çay kaşığı susam
yukarı:
- yumurtanın Sarısı
Yuvarlak ekmek tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Sütü ocağa alıp ılık olana kadar ısıtalım.
- Üzerine şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Ardından unu ekleyin, tuz ve suyu ekleyip hamuru iyice yoğurun.
- Bir saat dinlendirin (fermente edin).
- Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde tekrar yoğurup yuvarlak şekil verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece 25-30 dk orta ısılı fırına verin.
- Ekmeği fırına verdikten 15 dakika sonra bıçak yardımıyla kenarlarını ortadan hafifçe kesin. Afiyet olsun….
Fotoğraflı yuvarlak ekmek tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]