Zebra Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftanın son günü yağmur durdu ve kar nedeniyle iki günlüğüne İstanbul’da zorunlu tatilde olan eşim de işe döndü. Hafta başından beri gelen soğuktan mı, nedir bu? Uzun zaman sonra ilk kez grip oldum. Acil bir işim olmadıkça dışarı çıkmamaya özen göstersem de soğuk resmen iliklerime kadar işlemişti.

Bu hafta havaların soğuması nedeniyle hep cupcake, turta, cupcake gibi hamur işlerine yöneldim. Bunun sonunda da dünyanın en pratik ve sevimli pastalarından biri olan Zebra Pastası yapmaya karar verdim. Bu pastanın en güzel yanı çok fazla ekipman gerektirmemesi, biraz ondan biraz ondan dökün ve çizgili, lezzetli bir pastanız var 🙂

Pastadaki şeker konusunda eşimle anlaşamadık 🙂 Bana gelen pastalar genelde şekersiz geliyor. Bu nedenle kekleri ekstra çikolata soslu yiyorsunuz. Bence bütün olsa da, daha tatlı seviyorsanız biraz daha şeker ekleyebilirsiniz (belki 1/2 çay bardağı daha fazla).

Aşk…

Not: Pasta yapmanın püf noktalarını burada bulabilirsiniz.

Zebra kek tarifi malzemeleri

    4 yumurta (orta boy) 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 2 yemek kaşığı kakao

Zebra kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları bir çırpıcıya alın, şekeri ekleyin ve beyazlaşıp köpürene kadar kabartın. Süt ve sıvı yağı ekleyip biraz çırpın. 2,5 su bardağı unu ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve yarım su bardağı unu ekleyip topaklanmalar gidene kadar çırpın. Hazırladığınız kek karışımının yarısını başka bir kaba aktarın ve bu kaba kakaoyu ekleyip çırpın. Orta boy bir borcam veya kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin. Kalıbın ortasına normal kek karışımından bir kaşık dökün. Daha sonra beyaz kek karışımının ortasına kakaolu karışımı dökün. Hamur bitene kadar bu sırayla bir ölçü kalıbına dökmeye devam edin. Zebra kek karışımınızı 180 derece fırında 22-25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce mutlaka şiş ile pişirin. Pişen keki fırından çıkarın, tamamen soğuyunca bir spatula veya bıçak yardımıyla kenarlarından geçerek kalıptan ayrılıp ayrılmadığını kontrol edin. Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın