İşte merak ettiğiniz pilav tarifi… Susam Peynirli Şinitzel tarifinde bahsettiğim ay ışığı olayının ikinci ve son tarifi.
En sevdiğim pilav tarifi olmaya çok yakın: et yemekleri, özellikle güveçler, lezzet olarak inanılmaz uyumlu.
Geçen sene yaptığım yılbaşı tavuğu ile kestaneli pilav yaptım ama bu sene elmalı ve ayvalı kışlık pilav pişirebiliyorum.
Bu pilav tarifi iki veya üç kişiye yetecektir ancak daha kalabalık bir grup için yapacaksanız mutlaka 2-3 kat daha fazla malzeme kullanmalısınız.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kışlık Pilav Tarifi İçin Malzemeler Ayva Zencefil
- 1 su bardağı pilavlık Pirinç 1 yemek uzantıları uzantıları 1 yemek kalıntıları sıvıyağ yarım ayva yarım yeşil elma yarım havuç 1 yemek aileleri kuş üzümü 1 yemek aileleri kuru üzüm 1 tatlı yuvaları zerdeçal 1 tatlı yuvaları portakal rendesi 1 çay kuşağı toz alıcı tuz 1,5 su bardağı sıcak su
Zencefilli ayvalı kışlık pilav tarifi nasıl yapılır?
1- Pirinci ılık suyla ıslatın ve 10 dakika dinlendirin. Suyu boşaltmak için kalan pirinci bir kevgir içine koyun. Elma, ayva ve havucu zar büyüklüğünde küpler halinde kesin. Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritin. Doğranmış meyveleri, üzümleri ve portakal kabuğunu tencereye ekleyin ve orta ateşte 5 dakika soteleyin. Süzülmüş pirinci ve toz baharatları ekleyip bir dakika daha soteleyin. 3 su bardağı sıcak su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]