Zencefilli limonata nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Limon, Limon Suyu, Nane, Üzüm, Zencefil, Zencefilli Kurabiye Tarifleri, İçecekler
Çıkış tarihi: 08-30-2008
4 5 5 1
Ramazan alışverişi için markete gittiğimizde orta boy bir zencefil kökü aldık. Rayon zencefil satan firma bir broşür bıraktı, tabi hemen çantaya koyduk. İyi ki almışız, çok beğendim. Kitapçıkta zencefil ile yapılabilecek yaklaşık 10-15 tarif yer alıyor. Şimdilik tam da yazın son günleri için bir zencefilli limonata tarifini sizlerle paylaşmak için seçtim. Ancak tarifte olduğu gibi 5 limonun kabuğu limonatayı acı yapıyor bu yüzden limonların kabuğunu azaltmanızı tavsiye ederim. Tarifi biraz değiştirdim, bakalım herkese iyi eğlenceler…
İçerik Tablosu
Zencefil ve limonata tarifi için malzemeler
- 5 limon Yarım kibrit kutusu zencefil 6 yemek kaşığı bal 3 dal nane 1 litre su 1 bardak üzüm 2-3 elma dilimi
Zencefilli limonata tarifi nasıl yapılır?
Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonları yıkayın ve kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Limon suyu, zencefil suyu ve balı geniş ve derin bir kapta bal tamamen eriyene kadar karıştırın. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Bir parça pamuklu bezle süzün. Bardakları bol buzla doldurun ve 1 nane yaprağı ve 1 üzüm ekleyin. Limon suyu ile doldurun, elma dilimleri ile süsleyin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]