Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya tatlıyla başlamak istedim 🙂 Çok sevdiğim ve hatta son zamanlarda öğrencilerimle birlikte yaptığım browni tarifimi video eşliğinde sizlerle paylaşmaya karar verdim. Bildiğiniz üzere bir süredir blogumda paylaştığım tarif videolarını YouTube kanalımda paylaşıyorum. Ama zaman geçtikçe bu videolarda nadiren gösteriyorum. Genelde başrol benim elimde 🙂
Hafta sonu hem beni görmeyi özleyen arkadaşlarıma hem de siz okuyucularıma kendimi biraz daha göstermek için kamera karşısına geçtim. Umarım videomu beğenir ve YouTube kanalıma abone olursunuz. Böylece daha çok videoda olacak gücü kendimde buluyorum.
Bu hafta da çok yoğun olacak ve yakında başka bir güzel işte yüzümü görme ihtimaliniz var. Bu hafta çekimler bitince sizlerle paylaşıyor olacağım ama anlık paylaşımlar için instagram hesabımı da takip edebilirsiniz.
Kup ölçüsünü yıllardır takip edenler bilir ama yeni başlayanlar da videoda kup ölçülerini görebilirler.
Tarifin video açıklaması:
Aklınızda soru işareti kalmasın diye tekrar belirteyim. Brownie yaparken kabartma tozu kullanmıyoruz. Aslında normal muffinlerin aksine yumurta ve şekerin kabarmasını istemiyoruz.
Bu tarif aynı miktarda ceviz ile hazırlanmıştır.
Büyük aşk …
İçerik Tablosu
Zengin Çikolatalı Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 160 gr bitter çikolata 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 3 orta boy yumurta 275 gr toz şeker (1,5 su bardağı) 115 su bardağı un (1 su bardağı) 30 gr kakao (4 yemek kaşığı silinmiş) 100 gr fındık (1 su bardağı)
Zengin Çikolatalı Brownie Tarifi nasıl yapılır?
Tereyağını soğukken kesin. Oda sıcaklığına gelip yumuşayana kadar tezgahta bekletin. Çikolatayı mikrodalgada veya su banyosunda eritin. Çikolata eriyince oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurtaları çırpıcıya kırın, toz şekeri ekleyin ve kabarmamasına dikkat ederek karıştırın. Toz şekeri mümkün olduğu kadar eritin. Yumurta ve şekeri çırptığınız kaba elenmiş kakao ve unu ilave edip kaşık yardımıyla topak kalmayacak şekilde karıştırın. Tamamen karışınca tereyağ ve çikolata karışımını ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. 1 su bardağı fındığı ekleyip tekrar karıştırın. (İstenirse üstüne biraz ayırın) Orta boy bir fırın tepsisini veya tavayı hafifçe yağlayın (fazla unu silkeleyin). Kek hamurunu fırın tepsisine dökün, üzerine bir kaşıkla alın ve kalan fındık tanelerini serpin. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek oda sıcaklığına gelene kadar fırından çıkaralım. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]