Zengin İçerik: Tavuklu Mantarlı Bulgur Pilavı



Zengin İçerik: Tavuklu Mantarlı Bulgur Pirinç

Tavuk Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi için Malzemeler;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 15 kültür mantarı
  • 150 gr tavuk göğsü
  • 1 küçük havuç (rendelenmiş)
  • 1 kapya biber
  • 1 orta boy domates
  • 1 buçuk su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Tavuklu mantarlı bulgur tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğüslerini bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyip orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
  • Haşlanmış tavuk göğüslerini bir tabağa alıp elimizle keselim.
  • Tavuk suyunu bir kenara alıp pilavımızda kullanalım.
  • Yetiştirilen mantarları güzelce yıkayalım, saplarından ayıralım ve uzunlamasına keselim.
  • Pirinç tavasına yağ ekleyin. Doğranmış mantarları ve rendelenmiş havuçları ekleyip kısık ateşte kavuralım.
  • Ardından kapya biberi yıkayın, ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın.
  • Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayalım.
  • Doğranmış kapya biberi ve domatesi mantarların üzerine ekleyip birlikte kavuralım.
  • Daha sonra bulguru güzelce yıkayıp üzerine ilave edin.
  • Bulguru 3 dakika kavuralım, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
  • Ayırdığımız tüm tavuk suyunu pilavımızın üzerine dökelim, kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim.
  • Yaklaşık 13-15 dakika içerisinde pirincimiz suyunu çekmiş olacaktır.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin.
  • Rahatlatıcı pilavımızı tabaklara koyup servis edelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın