Zerdeçal çayı nasıl yapılır? Favori tarifler

10 dakika. Hazırlanma zamanı

İçerisindeki değerli maddeler sayesinde; Bağışıklık sistemini güçlendiren, analjezik, antiinflamatuar, antiseptik ve anti kanserojen etkileri olan zerdeçalın faydaları saymakla bitmez. Son zamanlarda adını çokça duyduğumuz zerdeçal, uzun süre ve düzenli kullanıldığında Alzheimer, kanser, romatizma ve depresyon gibi hastalıklara karşı koruyor. Ayrıca bilinen en güçlü alkaloit madde olan zerdeçal, vücudu ağır metallerden koruyarak detoks etkisine sahiptir. Gördüğünüz gibi zerdeçal tüketmek için pek çok nedenimiz var ve zerdeçal çayı yaparak tüketmek onu almanın en pratik ve keyifli yollarından biridir. Peki zerdeçal çayı nasıl yapılır, farklı zerdeçal çayı tarifleri nelerdir? Aşağıda birbirini iyileştiren zerdeçal çayı tarifleri yer almaktadır.

Zerdeçal kökü ile zerdeçal çayı nasıl yapılır?

  • bir tutam taze zerdeçal
  • 1 adet taze zencefil kökü
  • 1 limon
  • 1 su bardağı su

1. Zerdeçal ve zencefili kabuklarıyla yıkayın.

2. Bir bardak suyu kaynatın ve 5 dakika dinlendirin.

3. Bir limonun kabuğunu rendeleyin veya bir sebze soyucu ile soyun.

4. Çayı yapacağınız tencereye zerdeçal, zencefil, limon kabuğu ve suyu ekleyin.

5. Kabın ağzını hava kaçmayacak şekilde kapatın.

6. 10 dakika ıslanması için bekleyin.

7. Bu çayı günde 3 defa içebilirsiniz.

Karabiber tozu ile zerdeçal çayı nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • çeyrek çay kaşığı karabiber
  • ¼ çay kaşığı zencefil tozu

1. Tüm malzemeleri çaydanlığa ekleyin.

2. 5 dakika kaynatın.

3. Kaynattıktan sonra ocaktan alın.

4. 3-5 dakika dinlenin.

5. Damak zevkinize göre ılık veya soğuk olarak içebilirsiniz.

Tarçın, karabiber ve taze zerdeçal çayı tarifi

  • iki bardak su
  • bir tutam taze zerdeçal
  • Bir tutam taze zencefil
  • 2 çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 6 tane karabiber veya ¼ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • yarım limon suyu
  • ¼ çay kaşığı deniz tuzu

1. Tencereye suyu ekleyip kaynamaya bırakın.

2. Zerdeçal ve zencefili soyun ve rendeleyin veya ince doğrayın.

3. Kaynayan suya limon suyu hariç tüm malzemeleri ekleyin.

4. 10 dakika kısık ateşte pişirin.

5. Sürenin sonunda tencereyi ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin.

6. Çayı bir bardağa süzün ve limon suyu ekleyerek tüketin.

7. Bal ile damak zevkinize göre tatlandırabilirsiniz.

Limon suyu ile zerdeçal çayı nasıl yapılır?

  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • yarım limon suyu
  • iki bardak su

1. Çaydanlıktaki suyu alın ve kaynatın.

2. Kaynar suyu ocaktan alın. Zerdeçal ve zencefili ekleyip karıştırın.

3. Üzerini sıkıca kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.

4. Dinlendirdiğiniz çaya limon suyu ekleyin ve tüketin.

İpuçları ve düşünceler

Zerdeçal, emilmesi zor bir besindir. Emilimi kolaylaştırmak için kaynatılmalı veya zencefil, karabiber ve kimyon gibi emilimi destekleyen baharatlarla karıştırılmalıdır. Karabiber ile tüketmek için kullanacağınız karabiber miktarı; 1 cm kalınlığında doğranmış taze zerdeçal için çeyrek çay kaşığı, 1-2 çay kaşığı zerdeçal tozu da çeyrek çay kaşığıdır.

Aşırı zerdeçal tüketiminin olumsuz etkilerinden kaçınmak için günlük zerdeçal tüketiminizi zerdeçal tozu için sabah 1, öğleden sonra 1 ve akşam 1 olmak üzere toplam 3 çay kaşığı ile sınırlamaya özen gösterin. Zerdeçalınız taze ise 1 cm kadar doğrayıp kullanabilirsiniz.

Zerdeçal çayındaki güvenilirliği ve tüm zerdeçal tüketiminiz için taze zerdeçalı önceliklendirin. Zerdeçal tozu kullanıyorsanız, bunun güvenilir bir satıcıdan geldiğinden ve eski olmadığından emin olun.

Zerdeçal tozunun güvenli tüketimi için karanlık bir ortamda sıkıca kapatılmış cam bir kapta saklanması önemlidir.

Zerdeçal çayını çeşitli otlar, meyveler ve baharatlarla, özellikle elma dilimleri ve bal ile tatlandırarak damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın