Zerdeçallı sebze çorbası (tavuk suyunda)

Zerdeçal Çorbası Tarifi İçin Malzemeler (Tavuk Suyu)

  • 1 küçük kereviz (sap da)
  • 2 orta boy havuç
  • 2 Orti Patates Çocuk
  • 1 küçük pırasa
  • 1 çay kaşığı makarna
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 litre su (1 litre tavuk suyu, 1/2 (yarım) litre su kullandım)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı granül sarımsak (1 taze)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz (tavuk suyu tuzlu ise tuzunu dengeleyin)

baharatlamak

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
Sebzeli (tavuk suyu) zerdeçal çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayıp zeytinyağında 3-4 dakika kavurun. Tavuk suyu, sade su ve erişte ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Baharat ekleyin.
  2. Tatlandırmak için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpın. Pişmiş çorbadan 2-3 kaşık alın ve baharatları soğutun. Çorbaya dökün. Taş kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  3. Son olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu serpin. Bol limonlu şifalı çorbanın tadını çıkarın. 🥰.

Resimli sebzeli (tavuk suyu) zerdeçal çorbası tarifi

Zerdeçal ve sebze çorbası (tavuk çorbasında) ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın