Zerdeçal Çorbası Tarifi İçin Malzemeler (Tavuk Suyu)
- 1 küçük kereviz (sap da)
- 2 orta boy havuç
- 2 Orti Patates Çocuk
- 1 küçük pırasa
- 1 çay kaşığı makarna
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 litre su (1 litre tavuk suyu, 1/2 (yarım) litre su kullandım)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı granül sarımsak (1 taze)
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz (tavuk suyu tuzlu ise tuzunu dengeleyin)
baharatlamak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Sebzeli (tavuk suyu) zerdeçal çorbası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayıp zeytinyağında 3-4 dakika kavurun. Tavuk suyu, sade su ve erişte ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Baharat ekleyin.
- Tatlandırmak için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpın. Pişmiş çorbadan 2-3 kaşık alın ve baharatları soğutun. Çorbaya dökün. Taş kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu serpin. Bol limonlu şifalı çorbanın tadını çıkarın. .
Resimli sebzeli (tavuk suyu) zerdeçal çorbası tarifi
Zerdeçal ve sebze çorbası (tavuk çorbasında) ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]