Doğal bir çare olan Zerdeçallı Kek tarifim yiyenlerden tam not aldı👍👌🏻☺️
Zerdeçallı ekmek için;
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını buzdolabında ayırın.
Yumurta aklarını bir tutam tuz ile köpük köpük olana kadar çırpın. Sarıları şekerle iyice çırptıktan sonra ılık su, zerdeçal, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye ya da tepsiye dökün ve 180 derecelik fırında pişirin.
Kreması için süt, un ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Kaynadıktan sonra kremayı ekleyip mikserle çırpın.
Pişmiş keki kağıttan ayırın, borç karesi gibi kesin ve kalan küçük parçayı robottan geçirin ve ezin.
Diğer keki ortadan ikiye kesin.
İlk yarısını borcamın içine koyun ve üzerine pudingin yarısını dökün, diğer yarısını kaplayın ve kalan kremayı dökün, daha sonra ufalanan keki muhallebinin üzerini kaplayacak şekilde serpin, dilediğiniz gibi süsleyin, dinlenmeye bırakın. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Zerdeçallı kek hazır.
Deneyebilenler için yemeyi seviyorum 👌🏻💯
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]