Zerdeçallı Turta – En Sevdiğim Yemek

Tarifi hızlı yaptığım için adımları atamadım ve adımları paylaştım ama bir dahaki sefere yapım aşamalarını yaptığımda adım adım atacağım inşallah.

Zerdeçallı Turta tarifi için önce un, tuz, su ve mayayı ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde ikiye bölün.

Ayırdığımız hamurdan bir parça sararak mayalanmaya bırakıyoruz.

Diğer hamurumuza zerdeçal ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Sarıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.

Ekmeğimiz yaklaşık 30 dakika kabarıp kabarıyor.

İlk olarak zerdeçal hamurumuzu alıp iki adet cevizli beze alıyoruz.

Bezelerden birini alıp yarım parmak açıyoruz, yağ sürüyoruz ve ceviz serpiyoruz. Katlayın ve bir kenara koyun.

Bezeleri bu şekilde kenara alıyoruz.

Ardından diğer beyaz mayalı hamurumuz geliyor. Eşit toplara bölün. Yine parmak kalınlığında açıp içine yağ sürüyoruz. Kenarına hazırladığımız zerdeçallı rulomuzu beyaz hamurumuzun ucuna koyup sarıyoruz. (yani zerdeçal ezmesi hariç beyaz hamurumuz var)

Yumurta sarısı ile karıştırıp 180 derecelik fırında pişirin.

Zerdeçallı Pasta servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın