Zeytin Ezmesi Açma Tarifi, Zeytin Ezmesi Açması Nasıl Yapılır?
Tek tek açmadan açmak için kullanışlı bir zeytin ezmesi yapıyoruz.
1,5 su bardağı ılık suyu bir kaba alıp üzerine bir paket yaş maya ve bir yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın.
1 yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu koyup elimizle çimdikliyoruz.
Unu azar azar döküp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamur kabının üzerini streç film ile kapatıp bir saat dinlendirin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün.
İlk haçı dikdörtgen şeklinde elimizle açıyoruz.
Üzerine zeytin ezmesinin yarısını yayın
Rulo şeklinde sarıyoruz
Hamuru pürüzsüz bir rulo haline getiriyoruz
Bıçakla dikkatsizce kestik
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
Diğer hamura da aynısını yapıyoruz.
Yumurta sarısını hamurun üzerine gezdirin.
Üzerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Bir tabağa alıp çayın yanında ikram ediyoruz.
Zeytin ezmesinin açılışı hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]