Zeytin nasıl açılır? Ayrıca size fikir verecek 16 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 50 dk, Sarma, Sarma, Tarif Açma, Ev Böreği, Börek, Kahvaltı, Yumurta, Zeytin, Börek
4 4 5 1
2008 yılında şu satırları yazmıştım 🙂 En kısa zamanda tarifi tekrar yapıp daha doğru ölçülerle güncellememiz gerekiyor.
“İlk kez hendek açtım ve inanın beklediğimin çok ötesinde bir sonuç aldım. Gerçekten harika oldu.”
Şimdiden herkese hayırlı olsun.”
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı süt (1 su bardağı hafif ılık olacak) ½ su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya Zeytin ezmesi 1 yumurta sarısı (üstüne sürmek için)
yapılışı:
1 su bardağı ılık sütün içine 1 yemek kaşığı şeker ve el ile ezilmiş yaş mayayı ekleyin. İyice karıştırın ve 3-4 dakika bekletin. İki su bardağı unun ortasını elinizle çukur açın, bir su bardağı oda sıcaklığındaki sütü, toz şekeri, sıvı yağı, tuzu ve hazırladığımız mayayı ekleyip yoğurun. Unu azar azar ekleyin ve hamur elimize yapışana kadar yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanınca üzerine nemli bir bez örtülerek ılık bir yerde (bu iklimlerde ısıtıcı uygundur) bir saat dinlendirilir. Hamur yoğurduğunuzdan yaklaşık iki kat daha büyükse mayalanır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış tezgahta elinizle düzleştirin. Gerekli miktarda zeytin ezmesi sürün. İster simit gibi kıvırın isterseniz 3 yufka yan yana örebilirsiniz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 10-15 dakika daha mayalanmaya bırakın. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. (Gerçekten güzel kokuyor :).
Akşam yaparsanız sabah iş yerindeki arkadaşlarınızla birlikte yenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]