Zeytin Yaprağı Sargısı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı Yaprağı Sarma Tarifini yapmak için önce pirincimizi yıkayıp süzüyoruz.

Tenceremizde sıvı yağ, ince doğranmış soğan ve kıyma kızdırılır.

Salça eklenir ve bir süre kavurmaya devam edilir.

Son olarak pirincimizi ekleyip analize devam edelim.

Baharatları ekleyip iyice karıştıralım, ocağı kapatıp tenceremizin kapağını kapatıp biraz dinlendirelim.

Diğer taraftan asma yapraklarımızı güzelce yıkayıp 10 dakika sıcak suda bekletelim.

Öğelerimiz ve sayfalarımız yapışmaya hazır.

Kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim.

Not: Üründe ölçü kullanmıyorum ve görsel bir karar veriyorum.

Zeytinyağı Yaprağı Mangası hazır.

yemek ister misin…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın