medyauzmani.com

Zeytinli Açılış (Patisserie Gibi) – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere pastaneler gibi güzel bir görünüme ve lezzetli bir tada sahip olan bir açılış tarifi vereceğim. Bu tarifi kaçırmayın.

Zeytinli Yuvarlama tarifi için önce 1 su bardağı ılık süt ve 1 yemek kaşığı şekeri küçük bir kapta karıştırıp karıştırıyoruz, mayaların hepsini karışıma ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz ve 5-10 kadar dinlendiriyoruz. dakika. Bu, mayanın çabuk devreye girmesi ve hamurun çabuk çıkması için hamurun ön mayalanması işlemidir.

Maya eriyip süt kabarmaya başlayınca kalan sütü, yumurta akı, kalan şeker ve tuzu bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım. Karışıma kabaran mayalı karışımı da ekleyelim ve azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir toz elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Gerekirse un ekleyebilirsiniz. Hazırlanan hamuru streç bir kaplama ile saralım ve ılık bir yere alıp 30-45 dakika mayalanmaya bırakalım. Fırını 50 derecede 10 dakika çalıştırdıktan sonra kapatıp hamurumu sıcak fırında bekletiyorum.

Yarım saat sonra yoğrulan hamur 2-3 kat büyüdüğünde hamur kabarmıştır.

Her bezeyi merdane yardımıyla açalım, isterseniz üzerlerine un serpip içine tereyağı veya çok yumuşak margarin koyup zeytinleri koyabilir veya yağladığınız bir tahta açabilirsiniz. doğrudan yağlayın ve daha fazla yağ eklemeye gerek kalmadan kesilen zeytinleri sarın. Üzerine zeytin ezmesi ya da ince kıyılmış zeytinleri ilave edelim ve ağzını rulo şeklinde saralım.

Daha sonra katladığımız bu hamuru kendi etrafında bükelim ve uçlarını birleştirelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yumurtanın sarısını düzenli aralıklarla yayın. Dilerseniz susam, çörek otu veya haşhaş tohumu serpebilirsiniz, ben sadece beyaz susam serpmeyi seviyorum.

Daha sonra drenlerin tepsiden ayrılması için 15-20 dakika bekletin (tepsi kontrol edildikten sonra yumurta sarısını sürerseniz drenler çıkacaktır ve istenilen yumuşaklık sağlanamayacaktır)

Tepside süzgeçler pişerken fırını 200 derecede açıp pişirelim. Mayalanması biten kanallarımızı iyi ısıtılmış bir fırına koyup altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirelim. İlk defa sıcacık olan zeytinliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Umarım tariften memnun kalırsınız, deneyenlere bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın