Zeytinli pamuk benzeri macun

Pamuk benzeri zeytin ezmesi tarifi malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 anlık sanal paket
  • tuz
  • eşit derecede doğru

içeri

  • zeytin

yukarı

  • 100 gr tereyağı veya ghee

Zeytinli pamuk ezmesi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Bir karıştırma kabına şekeri koyalım, üzerine mayayı dökelim, ılık su ve sütü ekleyelim.
  2. Yağ ekleyelim.
  3. Unu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  4. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Bir saat mayalanmaya bırakın.
  6. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım.
  7. Her birinin üzerine birer parça margarin koyalım.
  8. En alttaki beze ile başlayalım ve elimizle açalım.
  9. İçine zeytinleri koyalım, iki ucunu ortasından birleştirip ters çevirelim ve tepsiye alalım.
  10. Her şeyi bölelim.
  11. Tepside 20 dakika mayalanmaya bırakın ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  12. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Resimli zeytinli pamuk ezmesi nasıl yapılır

  • tatlı tarifi
  • Gibi’
  • pamuk
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • zeytinli

sonraki haber:

Çay demlenmeye hazır! Hızlı Tava Böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın