Pirinç, Havuç, Kereviz ve Zeytinyağı Tarifi Malzemeler
- 1 küçük kereviz yarısı
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük kapya biber
- 1 yeşil biber
- 1 su bardağı yasemin pirinci
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- iki bardak su
Pirinç kerevizli pilav ve zeytinyağı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kerevizi soymak için ikiye bölün, yarısını kullanın, limonlu suya koyun, havuçları soyun, soğanı rendeleyin, sarımsakları soyun, biberi rendeleyin, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
- Tavaya yağı koyalım, limonlu sudan soğan, sarımsak ve rendelenmiş havuçları çıkarıp yıkayalım, rendelenmiş kerevizi ve küçük doğranmış biberleri ekleyip 2-3 dakika kısık ateşte kavuralım.
- Ardından tuz, şeker ve karabiber serpip karıştırıyoruz, 5 dakika marine edip, yıkanmış ve yarı yıkanmış pirinci koyuyoruz, karıştırıyoruz, ardından sıcak su veriyoruz.
- Sonra üzerine havlu serelim ve afiyet olsun, dikkat edin, salata yaparak kalan kerevizin yarısını hemen tükettim.
Fotoğraflı pirinç kereviz pilav ve zeytinyağı tarifi
Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “Zeytinyağlı, kerevizli ve havuçlu pirinç pilavı” başlıklı yazı çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]