medyauzmani.com

Zeytinyağı Sarması (Fotoğraf) – Tatlılarım

Zeytinyağı kaplama tarifi için öncelikle malzemeleri hazırlıyoruz.

Tüm malzemeleri derin bir kapta robottan alınan pirinç, baharat, domates, nar suyu, soğan, sarımsak, zeytinyağı ile karıştırın.

Sebzelerimizi güzelce yıkayıp tuzunu alıyoruz.

Sapını kesip yaprağın boyutuna göre içine koyuyoruz ve dik olarak tenceremize koyuyoruz.

Üzerine sumak suyu ve zeytinyağını dökün.

Sebzelerin üzerine küçük bir tabak veya kapak koyuyoruz sonra tenceremizin kapağını kapatıp pişiriyoruz.

Yaprağın cinsine göre 30-40 dakikada kolayca pişer.

Servis ederken limonları kesebilirsiniz.

Zeytinyağlı sos hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın