medyauzmani.com

Zeytinyağı Tarifi – Lezzetli Tariflerim

Merhaba arkadaşlar

Bu yemeği fasulyeler tazeyken yaparsanız daha iyi olur. Dilerseniz iri fasulyeleri kesip buzluğa koyup buzdolabından çıkarıp dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz.

Zeytinyağlı Fasulye tarifi için en güzel fasulyeleri seçelim. Kenarları kılçık gibi olan kısımları alalım.

O halde fasulyeleri iyice yıkayalım, suyunun bir kenarda süzülmesini bekleyelim.

Kabukları soyulmuş hindistan cevizini küçük küçük doğrayalım.

1 küçük soğanı ve iki diş sarımsağın yeşil kısmını küçük küçük doğrayalım.

Tencereye zeytinyağı ekleyin. Ocağı açalım.

Soğan ve yeşil sarımsak ekleyin. İyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın.

Fasulyeleri tencereye ekleyelim. Tuz, karabiber ve salçayı ilave edip yarım su bardağı su ekleyip iyice karıştırın. Kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın.

Fasulye kuruyup iyice piştiğinde altını kapatıp 5-8 dakika dinlendirelim.

Dilerseniz yoğurt ve sarımsak ekleyip servis edebilirsiniz.

Geniş bir tabakta zeytinyağlı fasulye servise hazır.

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın