Vitamin açısından zengin, sindirimi kolay bir yemek zeytinyağında haşlamadır. Dilerseniz havuçlar pişerken rendeleyebilirsiniz.
Dersler:
2 avuç pazı
3/4 su bardağı zeytinyağı
2 soğan
Yarım su bardağı bulgur
1 çay kaşığı toz şeker
1 bardak su
tuz
yapılışı:
Pazı yapraklarını yıkayıp çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve süzülmeye bırakın. Pazı kururken soğanı doğrayın, tuz ve şekeri ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
Doğranmış pazıyı pembe soğana azar azar ekleyin. Tüm pazıyı ekledikten sonra suyu ve bulguru ekleyin. Bulgur yumuşayıp pazı kuruyunca ocaktan alın.
Yoğurtla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]