Zeytinyağında Marine Edilmiş Biberler (Parmak Tarifleri)

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi için önce pirincin üzerine bir kaşık tuz ekleyip sıcak suyla ıslatıyoruz.

Dolgu. Biberlerin başlarını kesiyoruz, temizliyoruz, yıkıyoruz, bir kevgir içine ters çevirip suyunu çekmesini beklerken soğanları yıkayıp küçük küçük doğrayalım.

Unutmadan. Kuş üzümlerini sıcak suyla ıslatıyoruz. Maydanoz ve dereotu yıkayıp suyu gittiğinde birlikte kesiyoruz.

Tencereye zeytinyağının yarısını koyup yemeklik doğranmış soğanı ekleyip karıştırıyoruz. Kavrulunca kuruyemişleri atıyoruz ve biraz değişince önceden ıslattığımız pirinci yıkayıp tencereye alıp kızartıyoruz.

Doğranmış sarımsak, salça, küp şeker, yıkanmış kuş üzümü, limon suyu, nar suyu ve sıcak su çayını koyup ocağı biraz azaltıyoruz.

Suyu çekildiğinde ocağı kapatıp soğuması için kenara alıyoruz.

Soğuyunca nane, kimyon, yenibahar, tarçın, kekik, karabiber, sumak ve tuzu ekleyip kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Şimdi malzemelerimizi pişireceğimiz tencerenin altını ıslatıyoruz. Bu arada domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.

Biberleri bir kaşık tuzla doldurup domatesle kaplıyoruz ve ıslattığımız bir tencereye koyuyoruz.

Bu arada biberleri tam doldurmuyoruz yarım santimlik bir boşluk bırakıyoruz.

Biberlerin hepsini doldurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ve kalan zeytinyağını koyup porselen bir kaba alıp ocağa koyuyoruz.

Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve 15 dakika sonra ürünlerimiz pişiyor.

Şimdi soğumasını beklemek kaldı.

Bol limon suyu ile servis yapın.

Zeytinyağlı Tatlı Biberler yemeye hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın